Onze Experts

Om u beter van dienst te kunnen zijn en onze kwaliteit te optimaliseren, heeft ons team zich gespecialiseerd in verschillende onderwerpen.

Niels Roelant
Niels Roelant

Al héél m'n leven geloof ik sterk in de kunst van spelen. Vandaar ook het oprichten van deze praktijk. Een tiental jaar geleden ben ik mijn professionele speelcarrière begonnen als verantwoordelijke van speelpleinen in en rond Antwerpen. Daar kwam ik in aanraking met de vorming “De Kracht van Kinderspel” en werd enorm begeesterd.

Ik volgde nadien als eerste man de opleiding “Client-centered spelcounseling” aan Thomas More en ben me sindsdien steeds verder blijven vormen en verder studeren om zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag van kinderen en ouders. Naast de oprichting van deze praktijk werk ik zelf nog op een CKG, in Senses Praktijkhuis Mortsel en Ruimte d_Link in Deurne.

Stephanie Buts
Stephanie Buts

Als kind was ik altijd bezig met twee dingen: op ontdekking gaan en zorgen voor de poppen. Op latere leeftijd heeft zich dit vertaald in reizen en geboeid zijn in het werken met jonge kinderen. Ik behaalde mijn masterdiploma in de Criminologische Wetenschappen en heb mijn kennis en vaardigheden verder uitgebreid met een diploma Sociaal Werk. Reeds meer dan vijf jaar doe ik begeleidingen bij gezinnen die vragen hebben of moeilijkheden ervaren in de opvoeding of zorg van hun kind(eren).

Ieder mens, jong of oud, heeft zijn eigen rugzak. Deze rugzak kan groot of klein zijn en bevat fijne herinneringen en leuke ervaringen. Soms kunnen er ook heftige emoties en gebeurtenissen inzitten die te zwaar worden om de rugzak alleen te dragen. Ik wou mij hierin verder verdiepen zodat ik kinderen en hun ouders kan helpen om de rugzak samen te dragen. Bijkomend heb ik dan ook de opleiding als client-centered spelcounselor gevolgd om hieraan tegemoet te komen. Waar volwassenen over praten, daar spelen kinderen over. Als spelcounselor ondersteun ik het kind in zijn eigen taal, met name het spel.

Ik ben al enkele jaren aan de slag bij CKG Koraal en ook actief als zelfstandig spelcounselor en ouder/kind/gezinsbegeleidster.

Wil je kennismaken? Zit je met een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We kunnen samen kijken wat ik doe en vooral wat ik voor jou kan betekenen. Ik ben aanwezig in de praktijk op woensdagnamiddag.

 +32 487 26 51 90
 spel.stephanie@gmail.com

Elise Reynders
Elise Reynders

Al van jongs af aan ben ik een zorgzame én bezige bij. In mijn vrije tijd engageerde ik me dan ook in verschillende werkingen (jeugdbeweging, Awel, …). Toen al wilde ik kinderen beter leren begrijpen en ondersteunen in het opgroeien.

Ik behaalde in 2015 mijn masterdiploma in de Pedagogische Wetenschappen (visumnummer: 305385). Om kinderen en gezinnen zo goed mogelijk op weg te helpen blijf ik me daarnaast voortdurend bijscholen (Oplossingsgericht werken, Duplo-methodiek, …).

Reeds zeven jaar begeleid ik ondertussen gezinnen in een CKG met hun vragen rond de opvoeding of zorg van hun kind(eren). Hier heb ik kunnen ervaren dat opvoeden en opgroeien niet altijd even vanzelfsprekend is. Ik hou ervan om kinderen en ouders op een creatieve manier te begeleiden in dit proces. Het welbevinden en de ontwikkeling van het kind staan hierbij centraal voor mij. Zo vind ik het belangrijk om ieder kind zijn talenten te laten ontdekken en ontplooien.

Wil je kennismaken of komen er meteen vragen in je op? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik ben aanwezig in de praktijk op maandag na de schooluren.

 +32 472 45 45 90
 elise_reynders@hotmail.com

Althaya
Althaya Baeten

Hoi, mijn naam is Althaya. Voor wie het zich afvraagt: dat komt van het Griekse althainein, wat zoveel betekent als 'helen, doen groeien'. Daar heb ik dan maar meteen ook mijn missie van gemaakt!

Dat spelen écht een kunst is, ontdekte ik als 16-jarige tijdens een animatorcursus van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Ik ontdekte er ook mijn talent voor het werken met kinderen, en dan vooral de kinderen met nood aan extra ondersteuning. Van daaruit besloot ik om orthopedagogie en vervolgens ook sociaal werk te gaan studeren. Na mijn studies ging ik aan de slag als pedagogisch en educatief medewerker bij verschillende organisaties in het jeugdwerk, in de kunsteducatie en in de duurzame ontwikkelingseducatie. In mijn vrije tijd ben ik als creatieve duizendpoot ook altijd wel bezig met één of ander muziek- of theaterproject.

Mettertijd voelde ik het verlangen om diepgaander en meer therapeutisch te gaan werken met kinderen en hun context. Dit wou ik wel graag op een speelse, creatieve en ervaringsgerichte manier blijven doen. Ik volgde tal van bijkomende opleidingen in oa. creatief-agogisch coachen, familie-opstellingen, circustechnieken, kinderyoga, sherborne bewegingspedagogiek en psychomotorische gezinstherapie.

Ondertussen combineer ik al mijn passies als halftijds psychomotorisch therapeut in de kinderpsychiatrie, als kinderyogadocent bij Namaste Yoga Deurne, en in mijn eigen creatief-therapeutische praktijk Aya's Atelier. Bij De Kunst van Spelen kan je bij mij terecht voor alle vormen van bewegingstherapie: kinderyoga, sherborne, relaxatie,… Zowel individuele sessies als gezinssessies zijn mogelijk.

 www.althayabaeten.be
 www.ayasatelier.be
 info@ayasatelier.be