Vormingen

Gedrag van kinderen en hoe ermee om te gaan

"My toddler is teaching me that I'm a work in progress: I get angry, I yell, I over-react, I sigh at my name been called again,… But toddlers are so gracious!!! They forgive quickly & they love, despite our behavior towards them. They challenge us, but they teach us to love well!"

Waar komt het gedrag vandaan? Wat ligt er aan de basis? Welke invloed hebben we zelf?
Een vorming met uitleg over de achtergrond van gedrag, en onze eigen invloed als volwassene. We gaan een stukje dieper in op mogelijke redenen van “moeilijk” gedrag, en hoe we hier best mee omgaan. Hoe kunnen we reflectief luisteren, bekrachtigen, of begrenzen waar nodig? Als laatste zullen we ook dieper ingaan op de 8 basisprincipes voor een veilige relatie.

  • Duur: 3u
  • Prijs: € 70/u (excl. vervoersonkosten)

Communicatie met kinderen

"Als we niet goed luisteren naar de kleine dingen als ze klein zijn, zullen ze ons de grote dingen ook niet vertellen als ze groot zijn! Voor hen waren de dingen altijd al groot!"

Hoe ziet onze taalontwikkeling er grosso modo uit? Wat zegt ons lichaam? En hoe spelen onze emoties een rol? Wat is actief luisteren, en hoe doen we dit? En hoe vertaal je wat kinderen misschien bedoelen (Google Translate)? Al gehoord van Nieuwe Autoriteit?
Een vorming vol vaardigheden zoals omgaan met gevoelens, samenwerken bevorderen, complimenten of niet, en effectief prijzen.

  • Duur: 3u
  • Prijs: € 70/u (excl. vervoersonkosten)

Spelen met kinderen (in de opvoeding)

"Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen."

In deze vorming gaan we een stukje de spelontwikkeling nader bekijken. We overlopen een aantal speelse manieren om met kinderen om te gaan (binnen opvoeding). Hoe kunnen we hierbij beter aansluiten bij de behoeften van het kind, en die van ons zelf? We kijken ook even wat de voordelen van buiten spelen zijn. Spelend afstemmen is in deze vorming de rode draad.

  • Duur: 3u
  • Prijs: € 70/u (excl. vervoersonkosten)

Vorming op maat

Op zoek naar een andere vorming. We zijn steeds bereid een vorming voor jouw organisatie te ontwikkelen. Een vorming op maat aanmaken kan tot 8 weken op voorhand via spelcounseling.niels@hotmail.com.

  • Duur: n.o.t.k.
  • Prijs: n.o.t.k.

Aanvraag vorming

Een vorming aanvragen kan door een mail te sturen naar spelcounseling.niels@hotmail.com. Doe dit minstens een maand op voorhand zodat er voor ons voldoende tijd is om de nodige voorbereidingen te treffen, en jullie aanvraag te bevestigen.